Naar Home-page
 • Facebook
 • Instagram
 • Foto's
 • Video's
 • Archief
 • Winkel
 • Contact
 • Raad van Beheer
 • Verenigingskalender
 • Login

Verslag Reuendag 2019

moos en baasZondag 15 september werd de Reuendag weer gehouden. Deze keer niet in Dieren, maar in Arnhem op het terrein van de KC Arnhem. Terwijl ik dit schrijf zitten we nu nog midden in de laatste voorbereidingen. De inschrijvingen zijn verwerkt; er zijn 33 ingeschreven reuen. De draagnummers liggen klaar, de grote lijst voor op de flap-over moet nog afgemaakt worden, de presentjes voor alle helpers zijn klaar en er zijn nog heel wat kleine puntjes, die afgevinkt moeten worden.

Onze gang staat vol met materiaal, dat zaterdag mee moet naar Arnhem. Dan worden de tenten opgebouwd en de ring uitgelegd. En op zondag om half acht zijn we weer present om alles zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. Volgens de weervoorspelling wordt het een mooie, zonnige dag. Ik hoop, dat het in álle opzichten een fijne dag gaat worden……

keurmeesterHet is nu zondagavond, ik vind dat het een fijne dag is geworden en onze gang staat weer vol met alle materialen en de leden van KC Arnhem, die ons vandaag geholpen hebben, zitten waarschijnlijk net als wij lekker met de voetjes omhoog op de bank. Uit de reacties van de aanwezigen maak ik op, dat er meer mensen waren, die vonden dat het een fijne dag was. Een toplocatie daar in Arnhem, prima voorzieningen, een prachtig terrein, veel helpende handen, een vlotte service bij het secretariaat èn ook achter de bar en een heerlijke lunch. De 33 ingeschreven en ook aanwezige reuen werden door fijne keurmeesters gekeurd en kregen mooie commentaren, allemaal kregen ze een ‘Zeer Goed’ of ‘Uitmuntend’. Aardig wat fokkers zaten met een catalogus in de hand te genieten van al dat gangwerk dat in de groot opgezette ring voorbijkwam. Ik ben heel blij met wat ik vandaag heb gezien. Er zit prachtig materiaal tussen.

richardMocht u interesse hebben om uw reu als fokreu voor de fokkerij beschikbaar te stellen, dan vindt u hier het fokreglement met alle eisen, waar uw reu aan moet voldoen.

En als u daarna vragen heeft, stuur ze naar de FBC op fbc [AT] drentschepatijshond [DOT] org U mag mij ook altijd per mail benaderen.
Onze eigen reuen Okke en Abe zijn ondertussen trotse papa en in Okke’s geval zelfs al opa van heel wat nakomelingen en we hebben genoeg ervaringen opgedaan om ons te verbeelden dat we er ‘iets’ van af weten. Niet alles, maar met elkaar komen we er wel uit.

Hopelijk tot snel ziens of horens!

Selma Tiemeijer-Wisman


Verslag Reuendag 2017

Op zaterdag 17 juni organiseerde de Evenementencommissie (EVC) van de Vereniging De Drentsche Patrijshond de jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch. Dit jaar werd het een buitenshow op het terrein van KC Dieren. Na de tropische hitte van de voorgaande dagen was het een geweldige dag om buiten te zijn; flink veel bewolking waar de zon niet doorheen kwam, af en toe een piepklein spatje regen en een heerlijke temperatuur. Mensen .n honden haalden opgelucht adem en genoten.

De EVC heeft naast dat weer ook voor een prima organisatie gezorgd. Bij aankomst op het parkeerterrein werden de Drenten- eigenaren al keurig naar de juiste parkeerplaats gewezen. Op een naastliggend terrein werd een hardloopwedstrijd (de Veluwezoomtrail) georganiseerd, maar op deze manier zat niemand elkaar in de weg. Het terrein voor de Clubmatch zag er prima verzorgd uit.

Er waren drie ringen uitgezet en er was ruimte genoeg voor meegebrachte tenten, stoelen, benches etc. Voor de Clubmatch waren een kleine 100 Drentjes ingeschreven, die door drie keurmeesters beoordeeld werden. Mevrouw Reeskamp- Blok (die de zieke mevrouw Lochs-Romans verving) en de heren Wellens en Arxhoek begonnen om half 10, na een welkomstwoord door voorzitter Massaar van Schaik, met hun keuringen.

Over het algemeen waren de keurmeesters niet ontevreden met wat ze zagen, maar hadden ze zo her en der toch wel wat kritiek. Voor sommige hondjes blijkt het bijvoorbeeld erg lastig de keuring gelaten te ondergaan en zij protesteerden behoorlijk bij het aftasten of bij de gebitscontrole. Dat kost natuurlijk iets in de beoordeling; Uitmuntend wordt een Zeer Goed en Zeer Goed wordt Goed. Jammer, vooral omdat daar iets aan te doen is. Ringtraining is voor hond .n eigenaar echt wel de moeite waard.

Heel af en toe werd de conversatie tussen de Drentjes onderling wat t. opgewonden, maar er werd snel ingegrepen. De ochtend werd gevuld met de keuringen in alle categorie.n. In elke categorie werden de vier honden aangewezen die in de middagsessie terug mochten komen voor de definitieve plaatsing.

Na de ‘Kind-Hond Show’ vonden de plaatsingen per categorie plaats. Dat ging in een goed gedisciplineerd en betrekkelijk snel tempo. Daarna werd het tijd voor de hoofdprijzen van de dag. Beste Reu werd uiteindelijk Dexter Sanne van Drienermarke en de Beste Teef werd Benthe Djenna van Drienermarke. Een dubbel succes voor de familie B.sing dus!!

Bij de laatste keuring ging het tussen deze reu en deze teef. Uiteindelijk kozen de keurmeesters voor de reu. De Clubkampioen voor 2017 werd Dexter Sanne van Drienermarke. De kampioenen in elke klasse zullen in het volgende nummer apart genoemd worden. Ook zal er in de volgende OD uitgebreider verslag worden gedaan van de Clubmatch. Voor nu nog een groot -dank je wel- aan de leden van de Evenementencommissie en alle vrijwilligers die aan deze dag hebben meegewerkt en er een groot succes van hebben gemaakt. En een oprecht van harte gefeliciteerd aan elke winnaar. Iedereen heeft aan het einde van de dag zijn eigen kampioen weer mee naar huis genomen.......

De Redactie


Verslag Reuendag 2015

keuring

Wat een prachtige dag was het zondag de 13de september. Een aangename nazomerse temperatuur, zonnetje erbij en 52 reu-eigenaren die de moeite hadden genomen om naar Dieren te komen, geweldig!

Het terrein lag er mooi en verzorgd bij. De ruimte voor het voorbrengen van de honden was omzoomd door ruime tenten, waar exposanten en belangstellenden een goed overzicht hadden en ook eventueel een bench voor de hond neer konden zetten. Verder was het op het omliggende gras ook goed toeven in het zonnetje.

Verslag Reuendag 2013

Reuendag 8 september 2013

Op zondag 8 september 2013 werd de eerste door de FBC georganiseerde reuendag gehouden. Een vijftigtal reuen kwamen in de stromende regen met hun eigenaren naar het terrein van de kynologenclub “Dieren en omstreken” te Dieren. Gelukkig had de organisatie het geluk gebruik te mogen maken van een aantal grote tenten, die rondom de ring waren gerangschikt. Ook de keurmeesters, schrijver en ringmeesters hadden de beschikking over een tent, zodat de keuring op een comfortabele wijze kon geschieden. Echter nadat iedereen zijn nummer en catalogus had afgehaald, de koffie was genuttigd en de keuringen een aanvang namen werd het gelukkig droog!

Uitslagen Reuendagen

Link Jaar Evenement
2019 Reuendag 15 september 2019, ARNHEM
2017 Reuendag 17 september 2017, DIEREN
2015 Reuendag 13 september 2015, DIEREN
2013 Reuendag 8 september 2013, DIEREN
     

Adres


Zwaluwenburg 67
3328 CR Dordrecht
+31 618 652 056
Secretaris

Vereniging "De Drentsche Patrijshond"

 • opgericht 5 Juni 1948

 • Koninklijk goedgekeurd, laatstelijk bij Koninklijk Besluit d.d. 28 augustus 1975

 • Erkend door de Raad van Beheer

 • Inschrijfnummer Kamer van Koophandel te Enschede (Ov.) onder nr. 40075145

De vereniging heeft als doel:

 • De instandhouding en verbetering van de Nederlandse staande jachthond de Drentsche Patrijshond, haar karakter, jachteigenschappen en verschijning, als omschreven in de rasstandaard

 • Het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van de tot het ras behorende honden

 • Het bevorderen van het contact tussen fokkers, jagers en liefhebbers van Drentsche Patrijshonden